Kamer van Koophandel

0

Op 1 januari 2014 is de nieuwe Kamer van Koophandel van start gegaan. Een landelijke organisatie waarin de Kamers van Koophandel en Syntens Innovatiecentrum hun krachten hebben gebundeld. De Kamer van Koophandel helpt ondernemers om succesvol te starten, te vernieuwen en te ondernemen in binnen- en buitenland. Wij doen ons werk daar waar de overheid een rol heeft. En wij laten aan de markt over wat de markt zelf kan doen.

De nieuwe Kamer van Koophandel is een landelijke, middelgrote (1500 fte) publieke organisatie met een sterke regionale verankering. We zijn te vinden op negentien locaties in Nederland en uiteraard online. Met betrouwbare en actuele digitale informatieproducten en adviezen zorgen we ervoor dat ondernemers groeikansen beter kunnen benutten.

Onze belofte aan ondernemers
Ondernemen is kansen benutten, risico’s nemen, klanten vinden en behouden. Dan moet je kunnen vertrouwen op actuele en onafhankelijke informatie. Daar kunnen ondernemers bij de Kamer van Koophandel op rekenen. Wij ondersteunen hen met toegang tot het Handelsregister en tot onze data, kennis en netwerken. In alle fasen van het ondernemerschap. Of het nu gaat om het starten van een bedrijf, veilig zakendoen, vernieuwing, financiering of internationale handel.

KvK als kennishouder
In elke aflevering heeft de KvK 3 minuten ‘zendtijd’ waarin Willo Eurlings aan de hand van animaties over cijfers, trends en ontwikkelingen in de betreffende regio vertelt. De KvK heeft dankzij de jarenlange begeleiding van (startende) ondernemers en de registraties in het Handelsregister inzicht in het ondernemerschap en kennis van de regionale economie. De combinatie maakt de organisatie door actuele en betrouwbare data tot een bron voor ondernemen.’

Claudia Zuiderwijk, voorzitter Raad van Bestuur Kamer van Koophandel
Claudia ZuiderwijkClaudia Zuiderwijk is in november 2012 als voorzitter transitie Raad van Bestuur van de Kamer van Koophandel aangesteld om een vernieuwing en herpositionering van een nieuw te vormen KvK vorm te geven. Hiertoe heeft zij 12 zelfstandige KvK’s en daarnaast stichting Syntens en de vereniging KvK gefuseerd. Sinds januari 2014 is de nieuwe organisatie gevormd en is zij in de nieuwe organisatie benoemd als voorzitter Raad van Bestuur. Claudia heeft ruime bestuurlijke ervaringen in zowel de publieke als private sector. Haar jarenlange ervaring als bestuurder van ICT-organisaties benut zij nu voor de digitalisering van de dienstverlening van de nieuwe Kamer van Koophandel. De KvK kiest voor een fundamentele digitalisering van haar dienstverlening waarbij zij de data uit het handelsregister als bron gebruikt voor advies en ondersteuning aan ondernemers in Nederland.

Willo Eurlings, directeur landelijke dienstverlening
eurlingsWillo Eurlings (43) woont in ’s-Hertogenbosch met vrouw en drie kinderen.Hij heeft een passie voor groei, vernieuwing en verandering en kan ook genieten van hele oude dingen. Willo Eurlings is sinds juli 2013 directeur nationale dienstverlening bij de nieuwe Kamer van Koophandel. Daar houdt hij zich onder meer bezig met financiering, starten & overnemen, innovatie en de Ondernemerspleinen in de regio. En hij onderhoudt de relaties met het ministerie van Economische Zaken.

“Kennis is kracht en dit geldt ook voor ondernemers. Weten wat er speelt, weten wat er gebeurt in jouw regio of sector en vooral weten wat er gebeurt bij je (toekomstige) klanten, daarvoor kun je vanaf nu terecht bij de KvK.”

Willo Eurlings geeft wekelijks een impressie van de economische bedrijvigheid in (delen van) Nederland.


Kerncijfers economische bedrijvigheid in de regio Zuid-Holland


Interview Claudia Zuiderwijk, voorzitter Raad van Bestuur Kamer van Koophandel, over de dienstverlening Kamer van Koophandel


Kerncijfers economische bedrijvigheid regio Noord Holland


Onderzoek houding ten opzichte van financiering onder ondernemers


Economische bedrijvigheid provincie Noord-Brabant


Topsector creatieve industrie Noord-Brabant

ADVERTENTIE

Bannerkvk

Deel.